Velikonoční beránek bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g bezlepkové mouky (dala jsem 50 g Jizerky a 50 g Marks and Spencer)
- 1 lžíce Solamylu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru
- z 1/2 citronu šťávu
- z 1/2 citronu kůru
- 100 ml vody
- 1,5 lžíce oleje
Postup Velikonoční beránek bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
V misce si nejdřív promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme ty tekuté a vymícháme v hladké těsto. Malou formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme bezlepkovou moukou a naplníme těstem.
Pečeme při 160°C do zrůžovění. Upečeného beránka necháme ve formě částečně zchladnout a poté velmi opatrně vyklopíme.
Ze dvou hřebíčků mu vytvoříme očička a kolem krku uvážeme mašli. Tato dávka je na malou formu, do té klasické připravíme trojnásobnou dávku.