Dušený patizon nakyselo

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

patizon
1-2 stroužky česneku
střik citronové šťávy
bílého vinného octa
čerstvý kopr
sůl
bílý pepř
zakysaná smetana (cca 120g)

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupat, odsemínkovat, nakrájet na kostky 2x2cm.

  2. V hrnci lehce podlít vodou a dusit (ne příliš dlouho!).

  3. Pak zastříknout citr.šťávou, octem, osolit, opepřit, přidat utřený česnek a smetany jen tolik, aby se kostky rovnoměrně obalily. Prohřát.

  4. Nakonec vsypat nasekaný kopr, odstavit a před podáváním nechat chvíli odležet. Servírujte s rýží, bramborem, pečivem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!