Pikantní, ostřejší, olivovo - sýrová chuťovka
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 12-14 plátků plátků Eidamu
- 200 g Nivy nebo jiného sýra s plísní
- 100 g pomazánkového másla
- 2 tavené sýry Apetito
- 1 malý balíček vypeckovaných zelených oliv
- můžou se dát i nasekané vlašské ořechy
- strouhaný sýr na posypání
- červená papriková pasta
Postup Pikantní, ostřejší, olivovo - sýrová chuťovka
Postup přípravy receptu
-
Na náplň si nejdříve nastrouháme nahrubo nivu, přidáme ostřejší paprikovou pastu, pomazánkové máslo a tavené sýry. Podle chuti dochutíme. Náplň umícháme do hustší konzistence.
Olivy propláchneme a pokrájíme na menší kousky. Na plech si připravíme alobal nebo pečící papír. Sýrové plátky na něj poklademe tak, aby se překrývaly zhruba o 1 cm.
Troubu předehřejeme na 170-180°C a plech s plátky do trouby vložíme na pár minut, až se plátky v místech překrytí spojí. Plech se sýrem vyndáme z trouby a po chvilce vychladnutí, potřeme změklé sýrové plátky náplní z nivy a ostatních surovin.
Poklademe olivami a zavineme do roládky. Potřeme na povrchu červenou pikantní paprikovou pastou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do chladu do druhého dne. Zdobíme petrželkou apod. Podáváme s pečivem, podle chuti.