Dušené vepřové na víně se švestkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového plecka
1 cibule na plátky
400 ml bílého vína
300 ml drůbežího vývaru
150 g sušených vypeckovaných švestek
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl
pepř
petrželka
sezam na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, odložíme stranou, slijeme olej a výpek rozvaříme s částí vývaru.

  2. V kastrolu rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli nakrájenou na plátky, přisypeme mouku, zarestujeme, přidáme maso, výpek, jemně promícháme, zalijeme vínem a pak vývarem tak, aby maso bylo těsně ponořené. Dosolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut, občas zamícháme.

  3. Přidáme švestky a už bez pokličky vaříme na mírném ohni dalších 45 minut, až je maso křehké a omáčka zhoustne. Ozdobíme petrželkou a sezamem a podáváme s bramborovou kaší nebo kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!