Dušené vepřové na víně se švestkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového plecka
- 1 cibule na plátky
- 400 ml bílého vína
- 300 ml drůbežího vývaru
- 150 g sušených vypeckovaných švestek
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- petrželka
- sezam na ozdobu
Postup Dušené vepřové na víně se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, odložíme stranou, slijeme olej a výpek rozvaříme s částí vývaru.
V kastrolu rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli nakrájenou na plátky, přisypeme mouku, zarestujeme, přidáme maso, výpek, jemně promícháme, zalijeme vínem a pak vývarem tak, aby maso bylo těsně ponořené. Dosolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut, občas zamícháme.
Přidáme švestky a už bez pokličky vaříme na mírném ohni dalších 45 minut, až je maso křehké a omáčka zhoustne. Ozdobíme petrželkou a sezamem a podáváme s bramborovou kaší nebo kroketami.