Dušené kuře se zeleninou po korejsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího masa (stehenní řízky)
1 l vody
2 střední brambory
80 g mrkve
1 cibule
7 chilli papriček (nakládané)
1 zelená pálivá paprika
3 žampiony
nať jarní cibulky
100 g skleněných vlasových nudlí
Omáčka:
250 ml vody
80 ml sojové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce medu
1 lžíce ústřicové omáčky
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky granulovaného česneku
2 lžičky sezamového oleje
1/4 lžičky mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Skleněné nudle namočíme do teplé vody asi na 20 minut. Smícháme všechny ingredience na omáčku. Brambory i cibuli nakrájíme na středně velké kousky, mrkev na menší kousky, zelenou papriku, zbavenou semínek, nakrájíme napříč na tenká kolečka. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, zelenou část jarní cibulky na kousky.

  2. Přivedeme k varu 1 litr vody a dáme do ní na střední kousky nakrájené kuřecí maso. Jakmile se voda opět začne vařit, necháme 2 minuty a pak odstavíme. Vodu slijeme. Kuřecí maso dáme do čistého kastrolu, zalijeme omáčkou, zakryjeme a na střední teplotě vaříme (dusíme) 10 minut.

  3. Přidáme brambory, cibuli, mrkev, papriku a chilli papričky, zakryjeme a vaříme asi 7-8 minut. Pak vše jemně promícháme, opět zakryjeme a ještě vaříme 8 minut.

  4. Přidáme žampiony, nať jarní cibulky a scezené skleněné nudle. Promícháme a vaříme zakryté na mírném ohni asi 5 minut. Podáváme s dušenou rýží, posypané nasekanou natí jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!