Žampionová směs s játry
Recepty, HoubySuroviny
- 200 g čerstvých žampionů
- 200 g drůbežích jater
- 100 g česnekový bok nebo anglická slanina
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- snítka tymiánu (nebo rozmarýnu či majoránky)
- 0,5 lžičky jemně nasekaného zázvoru
- sůl nebo sojová omáčka
- pepř mletý
- olej
Postup Žampionová směs s játry
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo slaninu dle vlastní chuti a snítku oblíbené bylinky.
Přidáme na kousky pokrájená očištěná játra a poté i na plátky pokrájený česnek, jemně nasekaný zázvor a klínky nebo plátky žampionů.
Vše dochutíme pepřem, solí nebo sojovou omáčkou a krátce podusíme, je-li třeba, podlijeme troškou vody (2-3 lžíce).
Podáváme s rýží, pečivem, chlebem nebo opečenými tousty či topinkami.