Dušené a pak zapečené hovězí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky zadního hovězího
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 50 g špeku
- 1 lžíce oleje ze sušených rajčat Pronto per pasty
- 1 skleničku sušených rajčat v oleji Pronto per pasty (sušená rajčata, feferonky, česnek)
- 3 lžíce zakysané smetany
- brambory oloupané nakrájené na kolečka
- oblíbené koření (dala jsem Čarodějku)
- 200 ml hovězího vývaru
Postup Dušené a pak zapečené hovězí
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme, okořeníme kořením a necháme 2 hodiny uležet.
Špek nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme.
Rozehřejeme si kastrol, který lze použít do trouby. Vyškvaříme špek, přidáme cibuli, česnek. Když nám cibule zezlátne vložíme maso opečeme z obou stran, podlijeme vývarem a necháme dusit. Když je maso téměř měkké vyndáme ho na talíř, zredukujeme šťávu.
Do kastrolu dáme vrstvu brambor, vrátíme maso. Na maso dáme půl skleničky pasty,přikryjeme opět bramborami.
Na brambory dáme zbytek pasty a kysanou smetanu.
Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C pečeme přikryté asi 25 min. Dopečeme odkryté a pak už podáváme.