Dušená vepřová plec sedláka Mrkvičky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece
- mletá červená paprika sladká
- sušená bazalka
- 1 velká cibule
- 2 větší mrkve
- zakysaná smetana (350 g)
- sůl
- olivový olej
- máslo
- instantní jíška
Postup Dušená vepřová plec sedláka Mrkvičky
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky.
Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a silnější plátek másla.
Po rozehřátí s máslem vložíme na jemno nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova.
Vložíme na kostičky nakrájené vepřové maso a zprudka restujeme.
Po zatažení masa přidáme dvě lžíce mleté sladké papriky a necháme lehce osmažit, ale opatrně, aby paprika nezhořkla.
Obsah hrnce osolíme a podlijeme drůbežím vývarem, tak do ¾ masa. Promícháme a necháme na mírném ohni dusit do změknutí.
Jakmile je maso měkké, tak přidáme na tenká kolečka nakrájené mrkve a přidáme jednu lžičku sušené bazalky. Lehce provaříme, aby mrkev změkla, ale nebyla rozvařená.
Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní světlou jíškou a pokrm dokončíme tím, že přidáme obsah jednoho balení zakysané smetany, promícháme a již nevaříme.
Podáváme s těstovinou nebo houskovým knedlíkem.