Dušená hovězí líčka na česneku, rozmarýnu a červeném víně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 kusy hovězích líček
- 3 cibule nakrájené nahrubo
- 150 g dobrého voňavého špeku
- plátek másla
- 1 palice česneku
- 3 větvičky rozmarýnu
- 400 ml dobrého červeného vína
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 hovězí bujón od Maggi
Postup Dušená hovězí líčka na česneku, rozmarýnu a červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Očištěná a omytá líčka si osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a necháme asi 2 hodiny uležet.
V kastrolu si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený špíček a necháme ho pěkně vyškvařit.
Maso zprudka opečeme ze všech stran.
Opečené maso vyndáme a orestujeme cibulku, maso vrátíme a pečeme dál. Přidáme nadrcený česnek, podlijeme vínem, dáme bujón a přiklopené pomalu dusíme do měkka. Občas promícháme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem je-li potřeba.