Dršťková polévka s batáty

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g předvařených drštěk
3 stonky řapíkatého celeru
1 konzerva loupaných rajčat (450 g)
2 cibule
4 stroužky česneku
2 červené papriky
1 chilli paprička
500 g batátů
2 l zeleninového vývaru
pepř
olej
1 dl bílého vína
petrželová nať
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme nasekaný cesnak, narezený stonkový zeler a nasekanú chilli papričku bez semienok. Osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 minúty.

  2. Pridáme na kocky nakrájané batáty, zalejeme vínom 5 min podusíme.

  3. Potom zalejeme vývarom, pridáme na rezance nakrájané papriky, paradajky (ak sú celé, narežeme) a predvarené držky. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme a na miernom ohni varíme 30 minút.

  4. Podávame posypané sekanou vňaťou s hriankami potrenými cesnakom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!