Dršťková polévka s batáty
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g předvařených drštěk
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 konzerva loupaných rajčat (450 g)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 červené papriky
- 1 chilli paprička
- 500 g batátů
- 2 l zeleninového vývaru
- pepř
- olej
- 1 dl bílého vína
- petrželová nať
- sůl
Postup Dršťková polévka s batáty
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme nasekaný cesnak, narezený stonkový zeler a nasekanú chilli papričku bez semienok. Osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 minúty.
Pridáme na kocky nakrájané batáty, zalejeme vínom 5 min podusíme.
Potom zalejeme vývarom, pridáme na rezance nakrájané papriky, paradajky (ak sú celé, narežeme) a predvarené držky. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme a na miernom ohni varíme 30 minút.
Podávame posypané sekanou vňaťou s hriankami potrenými cesnakom.