Dortíčky s kaštanovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
1 větší vejce
30 g cukru
25 g hladké mouky
5 g karobové moučky nebo kakaa
1 lžička oleje
Krém:
Jedlé kaštany – vařených jich budeme potřebovat 100g, doporučuju použít 180 g neloupaných
200 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
3 lžíce javorového sirupu
70 g tvarohu
1 sáček ztužovače šlehačky
jablko
špetka skořice

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly).

  3. Kousky jablek smícháme se skořicí, rozprostřeme na plech a dáme sušit do trouby.

  4. Dáme vařit vodu na kaštany. Kaštany nařízneme křížem na straně, kde je špička a vhodíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut, poté kaštany jeden po druhém vytahujeme z horké vody a loupeme.

  5. 100g uvařených kaštanů nalámeme na menší kousky a spolu s mlékem dál vaříme. Po 10 minutách odstavíme a necháme lehce zchladnout. Mléko by mělo být svařené asi tak na polovinu.

  6. Pak kaštany rozmixujeme na pastu“. Vychladlou kaštanovou pastu promícháme s javorovým sirupem a tvarohem.

  7. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a postupně přimícháváme ke kaštanové směsi. Necháme chladit.

  8. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Poté přimícháme olej s moukou a karobem.

  9. Těsto rozetřeme na pečící papír ve vrstvě cca 0,5 cm a dáme na 8 minut péct. Upečené těsto sejmeme z papíru a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm.

  10. Jednotlivá kolečka zdobíme krémem a slepujeme ve třech vrstvách.

  11. Horní nazdobené kolečko posypeme nasušenými kousky jablka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!