Boršč zase trochu jinak
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 dkg hovězího předního
- 250 dkg vepřové plece
- 2 mrkve
- 1 celer
- 2 petržele
- 1/2 menšího hlávkového zelí
- 1 rajský protlak
- 1 malá sklenička sterilované červené řepy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- sůl
- pepř
- 1 kysaná smetana
- 2 lžíce másla
- Jíška:
- máslo
- hl.mouka
Postup Boršč zase trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle dozlatova.
Poté přidáme protlak, mírně orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Když je zelenina měkká, přidáme řepu, jíšku, česnek a povaříme. Ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené maso.
Na talíři zdobíme zakysanou smetanou. Každý strávník si může podle chuti okyselit na talíři kapkou octa