Pečené kuře na bazalce s červenou cibulí a celým česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
1 větší červená cibule
1 menší hlavička česneku
sušená bazalka
300 ml kuřecího vývaru z kostky
2 lžíce jemného kečupu
1 rovná lžíce Solamylu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme(ne až tak moc, vývar je slaný!), dost posypeme bazalkou a naskládáme do pekáče a necháme odpočinout.

  2. Zatím si uvaříme 300 ml vývaru z kuřecí kostky a zamícháme do něho kečup se solamylem a hned půlku nalijeme pod připravené kuře do pekáče.

  3. Pak si nakrájíme cibuli na měsíčky a česnek si rozebereme na stroužky, které NEloupeme a obojí nahážeme na kuře, mezi porce.

  4. Přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme hodinu a během pečení poléváme vývarem, který máme uvařený až ho spotřebujeme, asi 15 minut před koncem pečení pekáč necháme bez přikrývky, aby se nám pěkně do červena opeklo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!