Pečené kuře na bazalce s červenou cibulí a celým česnekem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 1 větší červená cibule
- 1 menší hlavička česneku
- sušená bazalka
- 300 ml kuřecího vývaru z kostky
- 2 lžíce jemného kečupu
- 1 rovná lžíce Solamylu
- sůl
Postup Pečené kuře na bazalce s červenou cibulí a celým česnekem
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, osolíme(ne až tak moc, vývar je slaný!), dost posypeme bazalkou a naskládáme do pekáče a necháme odpočinout.
Zatím si uvaříme 300 ml vývaru z kuřecí kostky a zamícháme do něho kečup se solamylem a hned půlku nalijeme pod připravené kuře do pekáče.
Pak si nakrájíme cibuli na měsíčky a česnek si rozebereme na stroužky, které NEloupeme a obojí nahážeme na kuře, mezi porce.
Přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme hodinu a během pečení poléváme vývarem, který máme uvařený až ho spotřebujeme, asi 15 minut před koncem pečení pekáč necháme bez přikrývky, aby se nám pěkně do červena opeklo.