Dort Pavlova od Alenky
Recepty, DortySuroviny
- 4 ks bílků
- 250 g krupicového cukru
- 1 ml bílého vinného octa
- 1 ml maizeny
- Na ozdobu:
- 350 ml 40% smetany ke šlehání
- 1 ztužovač do šlehačky
- 3 ml moučkového cukru
- jahody
- kiwi
- borůvky
Postup Dort Pavlova od Alenky
Postup přípravy receptu
-
Bílky šleháme na sníh a postupně přisypávám cukr až bude sníh s cukrem dělat špičky, přisypu maizenu a přidám lžičku vinného octa a ještě prošlehám.
Na pečící papír nanesu sníh do tvaru dortu a trochu prohloubím střed.
Troubu nahřeji na 120 °C a po vložení dortu snížím na 100°C a peču (suším) asi hodinu a půl. Obal má být křupavý jako pusinka a střed měkký. Hotový dort nechám zchladnout v troubě.
Až je úplně zchladlý, tak nanesu nahoru vyšlehanou šlehačku se ztužovačem a moučkovým cukrem (nemusí být) a nahoru poskládám nakrájené čerstvé jahody, kiwi a borůvky. Posypu moučkovým cukrem a je hotovo.