Dort abstraktní
Recepty, DortySuroviny
- korpus bez kakaa
- šlehačka
- ztužovač
- mandarinky
- krém
- alginátové ovoce
- kokos
- Krém:
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 2 pudinky
- 1 1/2 kostky másla
- Perla 125g
- moučkový cukr
- potravinářské barvivo
Postup Dort abstraktní
Postup přípravy receptu
-
Tak 2 - 3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme, pomalu ze strany lijeme studenou vodu, necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu.
Když je vše vychladlé, rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší, vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo, stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku.