Dort abstraktní

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus bez kakaa
šlehačka
ztužovač
mandarinky
krém
alginátové ovoce
kokos
Krém:
500 ml mléka
4 lžíce cukru
2 pudinky
1 1/2 kostky másla
Perla 125g
moučkový cukr
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Tak 2 - 3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme, pomalu ze strany lijeme studenou vodu, necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu.

  2. Když je vše vychladlé, rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší, vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo, stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!