Domácí „tavený sýr“ (se syrečky)

Recepty, Pomazánky

Suroviny

250 g tučného tvarohu
25 g másla
špetka jedlé sody
půl lžičky soli
Na dochucení:
2 velká kolečka syrečků

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev vyškrábneme tvaroh – klidně z vaničky, přidáme sůl a jedlou sodu a opravdu dobře promícháme. Necháme odležet alespoň 30 minut.

  2. Poté k tvarohu přidáme máslo a za stálého míchání pomalu zahříváme. Teplotu zvyšujeme max. do 60°C, aby tvaroh nezkrupičkovatěl – pak ho už nezachráníme. Kdo má teploměr, může měřit, kdo ne, spolehne se na oči – při zahřívání se máslo taví a z tvarohu se stává hlaďounká pomazánka.

  3. Do ještě horkého přidáme nastrouhané nebo dobře rozmačkané syrečky a snažíme se je spojit s tvarohem. I když v pomazánce nějaké kousky zůstanou, není to na škodu. Kdo má rád, může tento tavený sýr opepřit. Hotový domácí tavený sýr uložíme dobře zavřený v krabičce do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!