Domácí lahůdková paštika

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

750 g krůtích jater
250 g másla
200 ml smetany (12%)
2 cibule
3 plátky želatiny
rozmarýn
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině množství másla. Přidáme několik snítek rozmarýnu a játra a dobře je orestujeme.

  2. Plátky želatiny vložíme do kastrůlku nebo misky se smetanou a necháme 10 minut stát. Potom promícháme.

  3. Máslo rozpustíme na mírné teplotě.

  4. Orestovaná játra s cibulí rozmixujeme ponorným mixérem, přičemž po částech přiléváme smetanu s želatinou a máslo. Trochu másla uschováme na závěrečné zalití paštiky. Dochutíme solí a pepřem, nalijeme do formy a zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2-3 dny uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!