Domácí kečup od Krkovičky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1,5 kg rajčat
- 250 g cibule
- 250 g kapie
- 250 g jablek
- 2–5 lžic cukru krupice
- 1,5 lžíce soli
- 150 ml octa
- 1 chilli papričku (pro děti vynechte)
- 1 KL mletého či strouhaného zázvoru
- 1–2 lžíce sladké papriky pro barvu
- 1 stroužek česneku
- 10 ks hřebíčků, pepře a nového koření celého
- 3 bobkové listy
Postup Domácí kečup od Krkovičky
Postup přípravy receptu
-
Omytá a nakrájená rajčata pořádně promačkejte. Osolte je asi lžící soli, přidejte hřebíček, nové koření, pepř, bobkový list a povařte pod pokličkou do změknutí rajčat.
Rozvařená rajčata poté přes sítko propasírujte a znovu přiveďte k varu spolu s pokrájenou cibulí, paprikou, jablkem, chilli papričkou, mletým zázvorem, paprikou, rozdrceným česnekem, cukrem a octem.
Povařte do změknutí veškeré zeleniny a rozmixujte dohladka. Pokud by byla směs příliš řídká, ještě ji chvíli povařte do požadované hustoty. Rozdělte do vymytých sklenic, které obraťte dnem vzhůru a nechte takto do druhého dne vychladnout.