Domácí chilli pasta (sambal oelek)

Recepty, Omáčky

Suroviny

250 g chilli papriček
3 lžíce vinného octa
1 lžíce soli
1 dl vody

Postup přípravy receptu

  1. Chilli papričky opláchneme a zbavíme stopek. Pokud použijeme celé papričky i se semínky, pouze je rozkrájíme na třetiny.

  2. V druhém případě je rozpůlíme, zbavíme semínek a opět rozkrájíme.

  3. Takto připravené chilli papričky vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 10-15 minut do měkka.

  4. Poté slijeme vodu a papričky rozmixujeme s octem a solí (mixovat lze v mixéru i tyčovým mixérem). Pokud chceme klasický sambal oelek, mixujeme krátce, aby vznikla hrubá pasta. Takto už je chilli pasta hotová.

  5. Pokud ji chceme skladovat delší dobu, tak pastu ještě provaříme a přendáme do čistých skleniček, které po naplnění otočíme na 5-10 minut dnem vzhůru. Po otevření pastu uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!