Domácí Arrabbiata z cherry rajčat

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 kg čerstvých zralých cherry rajčat
2 stroužky rozdrceného česneku
1–2 lžičky chilli
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušeného tymiánu
0,5 lžičky soli
mletý pepř dle chuti
2 lžíce olivového oleje
15 čerstvých bazalkových lístků
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Rozpulte rajčata a vložte je do mísy. Přidejte česnek, chilli, oregano, tymián, sůl, čerstvě mletý pepř a zakápněte olejem a jemně promíchejte, aby se olej a koření dostaly na každé rajče.

  2. Vysypte rajčata opatrně na plech s pečicím papírem a otočte je řezem nahoru. Pečte asi 20 minut, dokud nepustí šťávu a mírně nezhnědnou.

  3. Vyndejte plech z trouby, rajčata spolu se šťávou a kořením rozmixujte dohladka s cukrem a čerstvými bazalkovými lístky.

  4. Arrabbiatu servírujte s těstovinami. Nespotřebovanou omáčku uchovejte v mrazničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!