Domácí Arrabbiata z cherry rajčat
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 kg čerstvých zralých cherry rajčat
- 2 stroužky rozdrceného česneku
- 1–2 lžičky chilli
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 0,5 lžičky soli
- mletý pepř dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 15 čerstvých bazalkových lístků
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička cukru
Postup Domácí Arrabbiata z cherry rajčat
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 200 °C. Rozpulte rajčata a vložte je do mísy. Přidejte česnek, chilli, oregano, tymián, sůl, čerstvě mletý pepř a zakápněte olejem a jemně promíchejte, aby se olej a koření dostaly na každé rajče.
Vysypte rajčata opatrně na plech s pečicím papírem a otočte je řezem nahoru. Pečte asi 20 minut, dokud nepustí šťávu a mírně nezhnědnou.
Vyndejte plech z trouby, rajčata spolu se šťávou a kořením rozmixujte dohladka s cukrem a čerstvými bazalkovými lístky.
Arrabbiatu servírujte s těstovinami. Nespotřebovanou omáčku uchovejte v mrazničce.