Dobrý guláš bez míchání
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3 ks větší cibule
- 2 polévkové lžíce mletá sladká paprika
- 3 kostky hovězího masoxu
- 3 polévkové lžíce solamylu
- 1 kg hovězí kližky
- 1 lžíce mleté pálivé papriky (záleží, zda guláš chcete mít ostřejší)
- 1,75 l vroucí vody
- sádlo na vymaštění pekáče
- Koření (záleží na každém, kolik ho dá):
- sůl
- pepř
- kmín (mletý i celý)
- majoránka
- lisovaný nebo granulovaný česnek
Postup Dobrý guláš bez míchání
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kližku nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do vymaštěného pekáče (je jedno, jestli je pekáč skleněný nebo teflonový, prostě guláš musí být zakrytý) dáme hovězí maso s cibulí, smícháme se solamylem, kořením a pořádně promícháme. Hovězí masox rozpustíme v troše vroucí vody a potom dolijeme 1 litrem vroucí vody.
Guláš pečeme zhruba 1,5 hodiny v troubě při 250°C. Během pečení guláš nedoléváme vodou, nemícháme a nesundaváme poklop (když jsem ho dělal poprvé, tak jsem to prostě musel zamíchat, ale při dalším vaření jsem již nemíchal a byl perfektní). Guláš bez míchání je výborný s chlebem i knedlíky.