Dobrý guláš bez míchání

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 ks větší cibule
2 polévkové lžíce mletá sladká paprika
3 kostky hovězího masoxu
3 polévkové lžíce solamylu
1 kg hovězí kližky
1 lžíce mleté pálivé papriky (záleží, zda guláš chcete mít ostřejší)
1,75 l vroucí vody
sádlo na vymaštění pekáče
Koření (záleží na každém, kolik ho dá):
sůl
pepř
kmín (mletý i celý)
majoránka
lisovaný nebo granulovaný česnek

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do vymaštěného pekáče (je jedno, jestli je pekáč skleněný nebo teflonový, prostě guláš musí být zakrytý) dáme hovězí maso s cibulí, smícháme se solamylem, kořením a pořádně promícháme. Hovězí masox rozpustíme v troše vroucí vody a potom dolijeme 1 litrem vroucí vody.

  2. Guláš pečeme zhruba 1,5 hodiny v troubě při 250°C. Během pečení guláš nedoléváme vodou, nemícháme a nesundaváme poklop (když jsem ho dělal poprvé, tak jsem to prostě musel zamíchat, ale při dalším vaření jsem již nemíchal a byl perfektní). Guláš bez míchání je výborný s chlebem i knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!