Dobré chlebové večky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 ml kefíru
- 1 žloutek
- 2 PL sádla (dala jsem škvarkové)
- 1 KL cukru krupička
- 2 KL soli
- 1 KL octa
- 200 g žitné tmavé chlebové mouky
- 1 PL slunečnicových semínek
- 1 KL sezamových semínek
- 1 KL celého kmínu
- 300 g hladké mouky
- 40 g čerstvých kvasnic
Postup Dobré chlebové večky
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou v postupu napsány pod sebou a zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí těsta bez pečení.
Po ukončení kynutí přendáme těsto na vál nebo silikonovou podložku, rozdělíme na dvě části, ještě trošku propracujeme.
Utvoříme dvě menší večky, přendáme na plech s pečící podložkou a necháme pod utěrkou ještě 15 minut kynout.
Pak večky potřeme bílkem, dáme do předehřáté trouby a pečeme na 3/4 výkon (já mám plyn) 10 minut. Každá trouba peče jinak - je třeba raději pohlídat.
Po upečení ihned přendáme na mřížku vystydnout.