Dobrá salátová polévka na slanině s Hermelínem a žampiony
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 hlávka zeleného křehkého salátu
- 1 velká brambora (nebo 2 střední)
- 100 g anglické slaniny
- 5 i více žampionů
- 1 cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 1/2 Hermelínu
- polévkové koření (nemusí být)
- zeleninový vývar
- kousek másla
- petrželka
- pepř
- sůl
Postup Dobrá salátová polévka na slanině s Hermelínem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Salát si nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno, česnek na plátky, Hermelín na kostičky, žampiony na plátky a bramboru si nastrouháme.
Na másle si osmahneme nejprve anglickou slaninu, poté cibuli a česnek do sklovita, přidáme žampiony, za chvíli nastrouhané brambory, nakonec salát a zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit do změknutí ingrediencí.
Ke konci dáme Hermelín, ochutíme pepřem a dosolíme do naší chuti. Při servírování ozdobíme nasekanou petrželkou.