Dietní sekaná z krůtího masa s kořenovou zeleninou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

700 g mletého krůtího masa (nebo drůběžího masa)
3 lžíce hrubé mouky
1 lžíce strouhanky
1 celé vejce
1 bílek
troška soli
2-3 lžíce slabého vývaru
kořenová zelenina (nastrouhaná)
petrželka (nasekaná)
drcený kmín
+ alobal
+ voda do pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí, nebo drůbeží maso promícháme s moukou, domácí strouhankou, vejcem, pokrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninou a ještě přimícháme nasekanou petrželku a lehký vývar.

  2. Pak si uděláme pěknou šišku, kterou potřeme bílkem, posypeme drceným kmínem (není nutné).

  3. Poté vložíme tuto masovou směs do alobalu a pak uzavřený alobal i se sekanou položíme do pekáčku, kam přidáme vodu a vše pečeme okolo 35-40 minut na 180°C.

  4. Pak ke konci, již maso necháme odkryté a malinko ho dopečeme na cca 5-0 minut. Podáváme zase jen s dietní bramborovou kaší nebo s bramborem a s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!