Cuketová „pizza“ tří chutí a vůní

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

těsto:
1/2 kg cukety
2 vajíčka
4 lžíce strouhanky (i víc, podle potřeby)
4 stroužky česneku
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
rajčatový protlak (nebo krájená rajčata v konzervě)
pizza koření
jarní cibulka na kolečka
náplň 1:
šunka 2 plátky
žampiony (četstvé na plátky)
gouda
náplň 2:
baby špenát
mozarella
smetana
náplň 3:
ementál plátek
cibule
tuňák (v oleji, drcený, v konzervě)

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu).

  2. Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do olejem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pizzu“ potřeme protlakem, případně (kdo má raději) dáme sterilovaná krájená rajčata. Trochu posypeme pizza kořením a jarní cibulkou na půlkolečka.

  3. Na třetinu těsta dáme natrhanou šunku, žampiony a nastrouhanou goudu.

  4. Na další třetinu pak dobře opraný čerstvý baby špenát (větší lístky trochu natrhat) a mozarelu na plátky. Kdo nedrží linii, může trochu zakápnout smetanou.

  5. Na poslední třetinu nejprve natrhaný plátek ementálu, cibuli na půlkolečka a maso z tuňáka. Malinko zakápneme olejem z tuňáka.

  6. Dáme péct do předehřáté trouby (plynová – 15 minut naplno, 15 minut napůl).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!