Cuketová „pizza“ tří chutí a vůní
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- těsto:
- 1/2 kg cukety
- 2 vajíčka
- 4 lžíce strouhanky (i víc, podle potřeby)
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- majoránka
- rajčatový protlak (nebo krájená rajčata v konzervě)
- pizza koření
- jarní cibulka na kolečka
- náplň 1:
- šunka 2 plátky
- žampiony (četstvé na plátky)
- gouda
- náplň 2:
- baby špenát
- mozarella
- smetana
- náplň 3:
- ementál plátek
- cibule
- tuňák (v oleji, drcený, v konzervě)
Postup Cuketová „pizza“ tří chutí a vůní
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu).
Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do olejem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pizzu“ potřeme protlakem, případně (kdo má raději) dáme sterilovaná krájená rajčata. Trochu posypeme pizza kořením a jarní cibulkou na půlkolečka.
Na třetinu těsta dáme natrhanou šunku, žampiony a nastrouhanou goudu.
Na další třetinu pak dobře opraný čerstvý baby špenát (větší lístky trochu natrhat) a mozarelu na plátky. Kdo nedrží linii, může trochu zakápnout smetanou.
Na poslední třetinu nejprve natrhaný plátek ementálu, cibuli na půlkolečka a maso z tuňáka. Malinko zakápneme olejem z tuňáka.
Dáme péct do předehřáté trouby (plynová – 15 minut naplno, 15 minut napůl).