Dietní fazolová polévka s celerem - Fassolada me Selino

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g bílé fazole
3 ks mrkve
2-3 ks celerové natě
1 ks cibule velká
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
3 rajčata
hrst petrželové natě
3 lžíce olivového oleje
sůl
mletý pepř černý
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do hrnca s vodou (mnozstvo vody zalezi aka husta bude). My davame cca 2 litre a dame varit s pokrajanou cibulou a cesnakom.

  2. Pripravime si zeleninu ktoru na drobnejsie a postupne pridavame do hrnca podla dlzky varenia posledne pridame aj paradajky (tradicne sa krajaju obarene a osupane zo supy).

  3. Varime pokial nie je fazula makka. 5 minut pred koncom pridame nakrajanu petrzlenovu vnat aj nakrajane listy zo stonkoveho celeru.

  4. Je to dietna letna dedinska polievka a nema v sebe Vegetu. Ochutime si podla potreby citronovou stavou a trochu kvalitneho olivoveho oleja.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!