Dietní fazolová polévka s celerem - Fassolada me Selino
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g bílé fazole
- 3 ks mrkve
- 2-3 ks celerové natě
- 1 ks cibule velká
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 3 rajčata
- hrst petrželové natě
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý pepř černý
- citronová šťáva
Postup Dietní fazolová polévka s celerem - Fassolada me Selino
Postup přípravy receptu
-
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do hrnca s vodou (mnozstvo vody zalezi aka husta bude). My davame cca 2 litre a dame varit s pokrajanou cibulou a cesnakom.
Pripravime si zeleninu ktoru na drobnejsie a postupne pridavame do hrnca podla dlzky varenia posledne pridame aj paradajky (tradicne sa krajaju obarene a osupane zo supy).
Varime pokial nie je fazula makka. 5 minut pred koncom pridame nakrajanu petrzlenovu vnat aj nakrajane listy zo stonkoveho celeru.
Je to dietna letna dedinska polievka a nema v sebe Vegetu. Ochutime si podla potreby citronovou stavou a trochu kvalitneho olivoveho oleja.