DIA-Saláty z rybího filé
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1. Salát z rybího filé - jako humrový:
- 200 g rybího filé
- citrónová šťáva
- 2 lžíce oleje
- 100 g jarní zeleniny (mrkev, brukev, hrášek)
- sůl, pepř
- 50 g majonézy
- 1-2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce přírodního bílého vína
- petrželka
- kolečko citrónu
- 2. Salát z rybího filé s paprikou:
- 200 g rybího filé
- citrónová šťáva
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 40 g cibule
- 1 červená a 1 zelená paprika (100 g)
- kelímek bílého jogurtu
- sójová omáčka
- petrželka.
Postup DIA-Saláty z rybího filé
Postup přípravy receptu
-
1. Salát z rybího filé - jako humrový: Filé necháme částečně rozmrazit, pak je nakrájíme na několik kousků, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny odležet. Mrkev a brukev nakrájíme na kostičky. Na rozehřátý olej vložíme zeleninu, kousky filé a dusíme do měkka. Pokud je nutné, zastříkneme trochou horké vody. Majonézu promícháme s jogurtem, vínem, pepřem, prochladlou zeleninou, rybím filé a necháme v chladnu odležet. Salát pak rozdělíme do skleněných pohárků, ozdobíme petrželkou a řezem citrónu.
2. Salát z rybího filé s paprikou: Filé necháme částečně rozmrazit, pak je nakrájíme na několik kousků, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny odležet. Na horkém oleji filé osmahneme, osolíme, okořeníme a pokud je nutné, zastříkneme trochou horké vody a dusíme do měkka. Jogurt ochutíme sójovou omáčkou, vmícháme jej k prochladlému filé a salát necháme v chladnu alespoň hodinu odležet. Před podáváním ozdobíme petrželkou.