Pohankové palačinky s tykvovou náplní

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

180 g pohankové mouky
cca 4 dl mléka
2 lžíce oleje
2 vejce
špetka soli
Náplň:
500 g očištěné tykve
150 g žampionů
150 g tvrdého sýru
3 stroužky česneku
1 lžíce petrželové natě
3 snítky tymiánu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto dobre vymiešame a cesto necháme cca 2 hod postáť. Potom ho opäť premiešame a ak je príliš husté, doriedime mliekom. Z cesta pečieme z oboch strán palacinky. Upečené palacinky udržujeme v teple.

  2. Na rozpálený olej dáme na tenučké plátky nastrúhanú tekvicu (na uhorkovom strúhadle), na plátky nakrájané huby, tymián a pražíme, kým sa nevydusí tekutina (cca 10 min). Vetvičky tymiánu vyberieme.

  3. Osolíme, pridáme prelisovaný cesnak, sekanú petržlenovú vňať a 100 g strúhaného syra. Premiešame a ihneď plníme palacinky.

  4. Na tanieri posypeme zvyšným syrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!