Děravý toast s vejcem a žampiony
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 plátky toastového chleba
- 2 vejce
- 1 žampion
- hladkolistá petržel
- kmín
- sůl
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- cherry rajčátka
Postup Děravý toast s vejcem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Na středním plameni rozehřejeme máslo a restujeme nakrájený žampion s nasekanou petrželkou. Pokmínujeme.
V plátcích toastového chleba vykrojíme libovolný otvor, tradičně zůstávám u kolečka. Na troše oleje chvilku pečeme z jedné strany, pak převrátíme.
Do otvoru v toastu dáme část osmaženého žampionu s petrželkou. Na žampionovou směs rozklepneme vejce. Mírně osolíme, přidáme trochu nasekané petrželky (nebo také ne) a pečeme tak 3 minuty, aby bílek ztuhl. Žloutek je ještě tekutý, takže opatrně. Podebereme toast špachtlí a pánev co nejvíce nakloníme, abychom do ní mohli toast rychle překlopit a překlopíme. Pečeme asi 2 minuty, což by mělo stačit, aby žloutek zůstal uvnitř ještě mírně tekutý. Pokud není, na chuti to nic nemění.
Ozdobíme překrojenými cherry rajčátky, špetkou petrželky, mírně podle chuti dosolíme a podáváme.