Dědkův vánoční pstruh
Recepty, RybySuroviny
- 4 vykostěné filety ze pstruha
- sůl
- citrón
- hladká mouka
- přepuštěné máslo
- (směs koření Dědkův kapr:)
- petržel
- česnek
- hořčice mletá
- kmín
Postup Dědkův vánoční pstruh
Postup přípravy receptu
-
Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme.
Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření Dědkův kapr“ a lehce obalíme pouhým položením do hl. mouky (netlačíme filet do mouky, potřebujeme minimum mouky jen pro krustu).
V teflonové pánvi si rozehřejeme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme do křupava, otočíme a opět opečeme do křupava.
Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat.
Jako přílohu použijeme opečené vařené brambory sypané mletou červenou paprikou a ozdobíme plátkem citronu.