Dědkův vánoční pstruh

Recepty, Ryby

Suroviny

4 vykostěné filety ze pstruha
sůl
citrón
hladká mouka
přepuštěné máslo
(směs koření Dědkův kapr:)
petržel
česnek
hořčice mletá
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme.

  2. Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření Dědkův kapr“ a lehce obalíme pouhým položením do hl. mouky (netlačíme filet do mouky, potřebujeme minimum mouky jen pro krustu).

  3. V teflonové pánvi si rozehřejeme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme do křupava, otočíme a opět opečeme do křupava.

  4. Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat.

  5. Jako přílohu použijeme opečené vařené brambory sypané mletou červenou paprikou a ozdobíme plátkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!