Cuketové sabdží
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 velká cuketa nebo 2 menší cukety
- 2 bílé cibule
- olej
- 1 lžička česnekové pasty nebo 1 jemně prolisovaný stroužek česneku
- 1 lžička garam masala nebo kari koření
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky celého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 jablko
- sůl
Postup Cuketové sabdží
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji, poté přidáme všechno koření a asi minutu restujeme, aby se rozvonělo.
Přidáme cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
Mezitím si oloupeme jablko a nahrubo ho nastrouháme. Přidáme k cuketě a za občasného promíchání ještě pět minut povaříme.
Jablko se rozvaří, čímž pokrm lehce zahustí.
Na závěr dosolíme podle chuti. Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.