Cuketové sabdží

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velká cuketa nebo 2 menší cukety
2 bílé cibule
olej
1 lžička česnekové pasty nebo 1 jemně prolisovaný stroužek česneku
1 lžička garam masala nebo kari koření
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky celého římského kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
1 jablko
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji, poté přidáme všechno koření a asi minutu restujeme, aby se rozvonělo.

  3. Přidáme cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  4. Mezitím si oloupeme jablko a nahrubo ho nastrouháme. Přidáme k cuketě a za občasného promíchání ještě pět minut povaříme.

  5. Jablko se rozvaří, čímž pokrm lehce zahustí.

  6. Na závěr dosolíme podle chuti. Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!