Cuketo-krůtí nudličky s ančovičkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí prsa (dle počtu strávníků)
- cuketa (přibližně 2x tolik gramů co masa)
- chilli
- sůl
- olivový olej
- Omáčka (množství pro 4 osoby):
- 150 ml smetany
- 25 g ančoviček (v krajním případě sardelové pasty)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kaparů
Postup Cuketo-krůtí nudličky s ančovičkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájet na nudličky (osolit, posypat chilli), cuketu na půlkolečka nebo hranolky. Maso zprudka opéct na olivovém oleji do bíla, přidat cuketu a ještě trochu oleje a zapéct na 220 °C (gril) 20 minut.
Omáčka: Tyčovým mixérem rozmixovat vše kromě kaparů, ohřát a kapary nakonec vmíchat. Omáčka se nalije na maso a cukety až na talíři. Já jsem podávala s kaší z fazolí černé oko - chutnají totiž úplně jako brambory! (kaše: ovařené fazole + trochu mléka + trochu másla + sůl, pepř - rozmačkat).