Cuketo-krůtí nudličky s ančovičkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí prsa (dle počtu strávníků)
cuketa (přibližně 2x tolik gramů co masa)
chilli
sůl
olivový olej
Omáčka (množství pro 4 osoby):
150 ml smetany
25 g ančoviček (v krajním případě sardelové pasty)
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
2 lžíce kaparů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na nudličky (osolit, posypat chilli), cuketu na půlkolečka nebo hranolky. Maso zprudka opéct na olivovém oleji do bíla, přidat cuketu a ještě trochu oleje a zapéct na 220 °C (gril) 20 minut.

  2. Omáčka: Tyčovým mixérem rozmixovat vše kromě kaparů, ohřát a kapary nakonec vmíchat. Omáčka se nalije na maso a cukety až na talíři. Já jsem podávala s kaší z fazolí černé oko - chutnají totiž úplně jako brambory! (kaše: ovařené fazole + trochu mléka + trochu másla + sůl, pepř - rozmačkat).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!