Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 vrchovatá hrst rebarbory (nakrájené na menší kostičky)
1 lžíce brusinek
1 lžička skořice
1 lžíce plátků mandlí
3 lžíce třtinového cukru
2 lžičky studeného másla
2 hrsti drcených sušenek (zde Spekulky)
Drobenka:
2 lžíce studeného másla
2 lžíce cukru krupice
4 lžíce hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na dnou dvou malých zapékacích mističek (průměr cca 8 cm, výška cca 5 cm) nasypeme sušenkové drobky.

  2. Rebarboru v jiné misce smícháme s třtinovým cukrem, skořicí, brusinkami a mandlemi, a nasypeme na sušenkové drobky.

  3. Z másla, cukru a mouky zpracujeme ručně drobenku a nasypeme na rebarboru.

  4. Navrch položíme po lžičce másla a pečeme v troubě na 160°C, dokud povrch nezezlátně (cca 30 minut). Podáváme horké i vychlazené, samotné nebo s kopečkem zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!