Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 vrchovatá hrst rebarbory (nakrájené na menší kostičky)
- 1 lžíce brusinek
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce plátků mandlí
- 3 lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky studeného másla
- 2 hrsti drcených sušenek (zde Spekulky)
- Drobenka:
- 2 lžíce studeného másla
- 2 lžíce cukru krupice
- 4 lžíce hrubé mouky
Postup Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Na dnou dvou malých zapékacích mističek (průměr cca 8 cm, výška cca 5 cm) nasypeme sušenkové drobky.
Rebarboru v jiné misce smícháme s třtinovým cukrem, skořicí, brusinkami a mandlemi, a nasypeme na sušenkové drobky.
Z másla, cukru a mouky zpracujeme ručně drobenku a nasypeme na rebarboru.
Navrch položíme po lžičce másla a pečeme v troubě na 160°C, dokud povrch nezezlátně (cca 30 minut). Podáváme horké i vychlazené, samotné nebo s kopečkem zakysané smetany.