Country plátky se sušeným česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky masa (krkovice, plec, kotleta...)
4 lžíce Country koření
4 lžíce sušeného plátkovaného česneku
1 lžíce hladké mouky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a bohatě z obou stran zasypeme kořením, poklademe na sebe a necháme v lednici 30min. odpočinout.

  2. Poté zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo, plamen zmírníme, přidáme sušené plátky česneku, krátce orestujeme a zalijeme teplou vodou, aby bylo maso téměř ponořené - ale nepřehnat, není to vývar.

  3. Přiklopené dusíme za průběžného podlévání, až je maso téměř měkké, poté necháme vysmahnout téměř na sucho a poprášíme lžící hladké mouky, zarestujeme ji ve výpeku, opět podlijeme a provaříme.

  4. Podle chuti dosolíme, je-li třeba, koření je již tak dost výrazné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!