Country plátky se sušeným česnekem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky masa (krkovice, plec, kotleta...)
- 4 lžíce Country koření
- 4 lžíce sušeného plátkovaného česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- olej
Postup Country plátky se sušeným česnekem
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a bohatě z obou stran zasypeme kořením, poklademe na sebe a necháme v lednici 30min. odpočinout.
Poté zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo, plamen zmírníme, přidáme sušené plátky česneku, krátce orestujeme a zalijeme teplou vodou, aby bylo maso téměř ponořené - ale nepřehnat, není to vývar.
Přiklopené dusíme za průběžného podlévání, až je maso téměř měkké, poté necháme vysmahnout téměř na sucho a poprášíme lžící hladké mouky, zarestujeme ji ve výpeku, opět podlijeme a provaříme.
Podle chuti dosolíme, je-li třeba, koření je již tak dost výrazné.