Cottage kapsy se sušenými rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 silnější plátky vepřové kotlety, kýty, krkovice nebo kuřecí prsa
sůl
mletý pepř
olej
cca 4 -5 lžic nasekaných sušených rajčat, nakládaných v oleji, bylinkách, klidně i s kapary...
180 g sýru cottage

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky kotlet, kýty, krkovice nebo kuřecí prsa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme a vytvoříme tak hlubší kapsy, které osolíme a opepříme. Opatrně naklepeme a do kapes dáme směs z cca dvou lžic nasekaných sušených rajčat a poloviny cottage sýru (klidně i s příchutí).

  2. Kraje kapes k sobě sklepneme nebo je spojíme jehlicí a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Po osmažení kapsy vyndáme a uložíme v teple. Do výpeku (pokud máme v pánvi ze smažení hodně oleje, odlijeme ho pryč) přidáme cca 1 - 2 lžíce vody, nasekaná zbylá rajčata a zbylý cottage sýr. Vše necháme zvolna provařit.

  4. Kapsy na talíři doplníme rajským sosem s cottage sýrem a podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami nebo rýží.

  5. Do kapes můžeme přidat, pokud rajčata nebyla naložená v oleji s bylinkami, ještě například nasekanou bazalku, tymián, petrželku, oregano...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!