Cordon bleu z krůtího masa, moravského uzeného a uzeného sýra
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 krůtí řízky z kýty
- 4 plátky uzeného sýra
- 4 plátky slabě krájeného moravského uzeného
- olej
- sůl
- pepř
- uzená paprika
- vejce podle chuti
- hladká mouka podle chuti
- jemná domácí strouhanka na obalení
Postup Cordon bleu z krůtího masa, moravského uzeného a uzeného sýra
Postup přípravy receptu
-
Maso kuchyňsky upravíme. Na okrajích nařízneme. Smícháme olej, uzenou papriku, sůl a pepř. Maso naklepeme a necháme cca 3 - 4 hodiny naložené ve směsi s uzenou paprikou.
Každý plátek řízku poklademe plátkem moravského uzeného masa a plátkem uzeného sýra. Pak naplněný plátek masa přeložíme a oba konce masa sklepneme paličkou k sobě.
Řízky po obou stranách obalíme v hladké mouce a ve vejcích s kapkou oleje. Nakonec řízky obalíme ve strouhance.
Plněné řízky smažíme na hluboké pánvi na rozpáleném oleji po každé straně cca 8 minut.
Jako přílohu podáváme domácí bramborový salát.