Čokoládový korpus na dort
Recepty, DortySuroviny
- 1 čokoládové kefírové mléko (500 ml)
- 2 vejce
- 3/4 dl oleje
- 350 g polohrubé mouky
- 350 g cukru krupice
- 1 polévková lžíce sody
- 4 polévkové lžíce kakaa
- 50 g strouhané čokolády
Postup Čokoládový korpus na dort
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sypké přísady, přidáme tekuté a vše vyšleháme. Těsto je řidší.
Vlijeme do formy a pečeme - já peču cca 10 minut na 180°C a poté cca 40 minut na 150°C - ovšem záleží na druhu formy.
Suroviny pro kulatou formu průměru 26 cm, na průměr 20 cm stačí poloviční dávka.
Zlepšovák: na dno formy dáme pečící papír a vlijeme těsto. Nevymazávám, nevysypávám. Po upečení nožem objedeme formu a korpus vyklopíme. Ze spodní části sundáme pečící papír.