Čokoládový hřích

Recepty, Cukroví

Suroviny

Korpus:
200 g hladké mouky
200 g hnědého cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
40 g kvalitního kakaa
180 g másla
2 vejce
150 ml kysané smetany
Krém:
500 g Mascarpone
300 g vysokoprocentní čokolády
malinový džem na potření
čerstvé maliny na ozdobu (dají se použít i maliny mražené, ale ovoce není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo ušleháte se žloutky a cukrem, přidáte kysanou smetanu a do těsta zašleháte proseté sypké suroviny. Nakonec do těsta lehce vmícháte sníh ze 2 bílků.

  2. Těsto pečte ve formičkách na muffiny nebo v dortové formě při teplotě 180 stupňů. Doba pečení se bude měnit podle použité formy. Vyzkoušejte zapíchnutím špejle, která musí být po vytažení suchá.

  3. Do mascarpone, které musí mít pokojovou teplotu postupně zašlehejte rozpuštěnou čokoládu. Krém nechte chvíli vychladnout. K čokoládě se výborně hodí maliny.

  4. Upečený a vychladlý dortový korpus můžete potřít silnou vrstvou malinového džemu a pak natřít silnou vrstvou čokoládového krému a ozdobit malinami. Maliny můžete také opatrně zamíchat do čokoládového krému.

  5. Pokud budete dělat cupcake, tak jednotlivé košíčky ozdobte krémem a malinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!