Cizrnové kari

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g cizrny
1 červená paprika
2 rajčata
250 ml vývaru
2 lžíce oleje
1 lžička kmínu
1 červená chilli paprička
1/2 lžičky mleté kurkumy
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého koriandru
1 bobkový list
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu přes noc namočíme. Druhý den slijeme a dáme vařit.

  2. Olej rozpalíme, přidáme kmín, chilli papričku a bobkový list. Krátce opečeme, dokud nezačne kmín praskáním poskakovat“ po pánvi.

  3. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kurkumu a špetku soli.

  4. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek a po dalších 4–5min vmícháme uvařenou okapanou cizrnu, pepř, mletou papriku a koriandr. Dobře promícháme, zalijeme vývarem a necháme zredukovat na polovinu.

  5. Poté vmícháme nasekaná rajčata, proužky papriky a necháme ještě chvíli probublávat, až máme vývar téměř pryč a na dně pánve zůstane jen lehký sosík. Podáváme posypané čerstvým koriandrem s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!