Cizrnové kari
Recepty, LuštěninySuroviny
- 200 g cizrny
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 250 ml vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 červená chilli paprička
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 bobkový list
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup Cizrnové kari
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu přes noc namočíme. Druhý den slijeme a dáme vařit.
Olej rozpalíme, přidáme kmín, chilli papričku a bobkový list. Krátce opečeme, dokud nezačne kmín praskáním poskakovat“ po pánvi.
Přidáme jemně nasekanou cibuli, kurkumu a špetku soli.
Jakmile cibule zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek a po dalších 4–5min vmícháme uvařenou okapanou cizrnu, pepř, mletou papriku a koriandr. Dobře promícháme, zalijeme vývarem a necháme zredukovat na polovinu.
Poté vmícháme nasekaná rajčata, proužky papriky a necháme ještě chvíli probublávat, až máme vývar téměř pryč a na dně pánve zůstane jen lehký sosík. Podáváme posypané čerstvým koriandrem s vařenou rýží.