Citronová bábovka s jogurtem

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g cukru
1/2 citronu
2 kelímky bílého jogurtu
4 vejce
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 ml oleje
1 lžíce citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Celá vejce vyšleháme do pěny s cukrem a citronovou kůrou.

  3. Přidáme olej, jogurt a citronovou šťávu. Dobře promícháme.

  4. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva.

  5. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dozlatova.

  6. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout. Poté vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!