Čistozrnný toust s žampionovou peřinou

Recepty, Předkrmy

Suroviny

6 ks krémových žampionů (hnědá verze)
2 plátky libovější uzené slaniny
1 střední cibule
4 plátky čistozrnného chleba
olivový olej
drcený kmín
sůl
pepř
sekaná petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Krémové žampiony si nakrájíme na silnější plátky. Na pánvičce rozpustíme trochu olivového oleje a plátky žampionů lehce orestujeme. Velmi zlehka je zakápneme citronovou šťávou, aby zůstali světlé.

  2. K žampionům přidáme na velmi jemně nakrájenou slaninu a na nudličky nakrájenou cibuli. Vše necháme orestovat a přidáme drcený kmín, nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř. Vše společně promícháme a již nedusíme.

  3. Na nepřilnavé rozpálené pánvi si zcela na sucho opečeme asi 1/2 cm silné plátky čistozrnného chleba (zcela bez použití mouky) a jakmile začnou obsažená zrníčka opékáním vonět, tak otočíme a opakujeme to stejné i z druhé strany chleba.

  4. Plátky chleba poté necháme lehce vychladnout a vrstvíme na ně připravenou žampionovou směs. Vše na ozdobu i na chuť bohatě posypeme nasekanou petrželovou natí. Podáváme jako chuťovku nebo rychlou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!