Čistozrnný toust s žampionovou peřinou
Recepty, PředkrmySuroviny
- 6 ks krémových žampionů (hnědá verze)
- 2 plátky libovější uzené slaniny
- 1 střední cibule
- 4 plátky čistozrnného chleba
- olivový olej
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- sekaná petrželová nať
Postup Čistozrnný toust s žampionovou peřinou
Postup přípravy receptu
-
Krémové žampiony si nakrájíme na silnější plátky. Na pánvičce rozpustíme trochu olivového oleje a plátky žampionů lehce orestujeme. Velmi zlehka je zakápneme citronovou šťávou, aby zůstali světlé.
K žampionům přidáme na velmi jemně nakrájenou slaninu a na nudličky nakrájenou cibuli. Vše necháme orestovat a přidáme drcený kmín, nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř. Vše společně promícháme a již nedusíme.
Na nepřilnavé rozpálené pánvi si zcela na sucho opečeme asi 1/2 cm silné plátky čistozrnného chleba (zcela bez použití mouky) a jakmile začnou obsažená zrníčka opékáním vonět, tak otočíme a opakujeme to stejné i z druhé strany chleba.
Plátky chleba poté necháme lehce vychladnout a vrstvíme na ně připravenou žampionovou směs. Vše na ozdobu i na chuť bohatě posypeme nasekanou petrželovou natí. Podáváme jako chuťovku nebo rychlou večeři.