Číše

Recepty, Dorty

Suroviny

vejce
cukr
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Dělám ji z 12 vajec: kolik váží vejce, tolik dám cukru a mouky. Nejprve oddělím žloutky a šlehám je s cukrem asi 15 minut, pak k nim přidám sníh z bílků a též šlehám 15 minut, pak polehounce vmíchám mouku ne šlehačem, ale ručně.

  2. Vymažu formu sádlem a peču při 180°C. Korpus zdobím druhý den.

  3. Krém na zdobení: čtvrt litru mléka, 4 a půl lžíce hrubé mouky, 3 vanilkové cukry, 1 žloutek. Vše uvařit na kaši. Do vychladlé kaše zamíchat 30 deka másla a 15 deka cukru. Do tmavého krému dávám 2 malé nugety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!