Čirok se zelím a rýží

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g čiroku (zrno)
100 g dlouhozrnné rýže
1/2 hlávky bílého zelí
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí (já ji dusím v 1,5 násobku osolené vody na nejnižší plamen 15 minut).

  2. Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 15 minut podusíme.

  3. Poté smícháme uvařený čirok s rýží a zelím, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek a společně ještě 5 minut prohřejeme. Poté necháme pod pokličkou dojít a propojit chutě.

  4. Místo zelí můžete použít kapustu. Chuťově je to trochu jiné, ale také moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!