Čirok se zelím a rýží
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g čiroku (zrno)
- 100 g dlouhozrnné rýže
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
Postup Čirok se zelím a rýží
Postup přípravy receptu
-
Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí (já ji dusím v 1,5 násobku osolené vody na nejnižší plamen 15 minut).
Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 15 minut podusíme.
Poté smícháme uvařený čirok s rýží a zelím, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek a společně ještě 5 minut prohřejeme. Poté necháme pod pokličkou dojít a propojit chutě.
Místo zelí můžete použít kapustu. Chuťově je to trochu jiné, ale také moc dobré.