Cibulačka s kuřecím masem
Recepty, PolévkySuroviny
- 150-200 g kuřecího masa
- 400-500 g cibule
- lžička tymiánu
- 2 lžíce másla (oleje)
- sůl
- cukr
- 1-2 dl bílého vína
- voda (hovězí vývar)
- toast (rohlík, veka)
- trochu strouhaného sýra
Postup Cibulačka s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Na másle (oleji) necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, tymián a chvilku restujeme, podlijeme vodou (hovězím vývarem), osolíme a vaříme asi 15 minut.
Pak přilijeme víno a necháme 10-15 minut provařit, dochutíme solí a cukrem dle chuti. Nalijeme na talíř, vložíme zapečené toasty a podáváme.
Než se polévka uvaří, připravíme si toasty. Já je opékám v topinkovači, posypu nastrouhaným sýrem a dám zapéct do mikrovlnky.