Cibulačka s kuřecím masem

Recepty, Polévky

Suroviny

150-200 g kuřecího masa
400-500 g cibule
lžička tymiánu
2 lžíce másla (oleje)
sůl
cukr
1-2 dl bílého vína
voda (hovězí vývar)
toast (rohlík, veka)
trochu strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Na másle (oleji) necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, tymián a chvilku restujeme, podlijeme vodou (hovězím vývarem), osolíme a vaříme asi 15 minut.

  2. Pak přilijeme víno a necháme 10-15 minut provařit, dochutíme solí a cukrem dle chuti. Nalijeme na talíř, vložíme zapečené toasty a podáváme.

  3. Než se polévka uvaří, připravíme si toasty. Já je opékám v topinkovači, posypu nastrouhaným sýrem a dám zapéct do mikrovlnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!