Koka dort / řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce teplé vody
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Krém:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky, pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
- cca 1 lžíce moučkového cukru, dle chuti
- 1 balení sušenek KOKA - Zlaté Opavia 180 gramů
Postup Koka dort / řez
Postup přípravy receptu
-
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme do těsta i našlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (22 - 24 cm) nebo malého pekáčku, pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Po vyndání z trouby necháme zchladnout.
Krém: KOKA sušenky rozdrtíme v mixéru nebo v misce například paličkou na maso. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a moučkovým cukrem na šlehačku, do které vmícháme cca 3/4 drtě z KOKA sušenek. Krémem potřeme vychladlý korpus a uhlazený vršek krému posypeme zbylou drtí.
Necháme vychladnout a poté krájíme.