Chřestovo - hrášková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 kg svazek bílého chřestu
- dvě hrsti zeleného mraženého hrášku
- 2 šalotky
- 1 cm plátek másla
- 1 l vývaru
- 150 ml sladké smetany na vaření
- sůl
- špetka muškátového oříšku
Postup Chřestovo - hrášková polévka
Postup přípravy receptu
-
Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený oloupaný chřest a chvilku společně podusíme.
Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme přibližně 15 minut, dokud chřest nezměkne.
Pak přisypeme hrášek a prohřejeme.
Polévku nahrubo rozmixujeme, přilijeme smetanu a 5 minut provaříme.
Dochutíme příp. solí.