Hustá zeleninová polévka s pohankou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší cibule
1 stroužek česneku
1 petržel
1 mrkev
1 větší brambora
hrst mražených (v sezoně čerstvých) zelených fazolek
½ menší cukety
¼ lilku
2 menší rajčata
50 g pohanky lámanky
½ lžičky mletého kmínu
1 lžička tymiánu
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek a společně minutu restujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel a mrkev a přilijeme 1 litr studené vody.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme rovněž na kostky, propláchneme ve studené vodě a přidáme do hrnce společně s fazolkami. Osolíme, přisypeme mletý kmín a tymián. Vaříme 10 minut.

  4. Mezitím si v jiném hrnci připravíme pohanku dle návodu.

  5. Po 10ti minutách do polévky přidáme nakrájenou cuketu, lilek a rajčata a vaříme dalších 5 – 10 minut do změknutí zeleniny.

  6. Po uvaření z polévky odebereme naběračku zeleniny a dáme stranou. Polévku rozmixujeme, nejlépe tyčovým mixérem, a vložíme do ní zpět kousky zeleniny a uvařenou pohanku. Ozdobíme bylinkami a podáváme.

  7. Doporučuji pohanku nejprve rozmíchat s trochou polévky, aby získala tekutou konzistenci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!