Chřest s kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- několik stonků chřestu
- 2 kuřecí řízky
- sůl
- pepř
- červená paprika mletá
- 1 dl oleje
- worcester
- lžička česnekové pasty
- na omáčku:
- lžíce másla
- lžíce hladké mouky na jíšku
- 100 ml bílého vína
- lžička cukru
- hrst strouhaného čedaru
- 100 ml smetany
- sůl
- bílý pepř
- 100 ml vody
Postup Chřest s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Chřest krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Zchladíme.
Maso naklepeme a nařežeme na nudličky. Osolíme, opepříme ho.
V misce připravíme marinádu smícháním oleje, worcesteru, česneku a papriky. Každý stonek chřestu omotáme masem a položíme na pečící papír. Pomažeme marinádou a krátce zapečeme.
V kastrůlku připravíme omáčku. Rozpustíme v něm kousek másla, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou a provaříme, dokud se neztratí chuť mouky.
Přidáme víno, zredukujeme a pak můžeme vložit sýr, sůl a bílý pepř. Necháme rozpustit, přilijeme smetanu a dosladíme.