Chobotničky + letničky = koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
230 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
1 vejce
120 g másla nebo Hery
1 lžička prášku do pečiva
Náplň č.1:
1 kg jablíček letniček
1 skořicový cukr
1 polévková lžíce zavařených brusinek
Náplň č.2:
2 tvarohy ve vaničce
2 vanilkové cukry
1 lžíce moučkového cukru
3 žloutky
na hlavičky rozpůlená malá jablka
na oči chobotniček rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin na těsto uhněteme hladkou kouli a dáme ji nejméně na hodinu do lednice zabalenou do potravinové fólie. Z těsta poté rozválíme plát a vykrajujeme kolečka, která klademe do malých koláčových forem (6 ks o průměru 12 cm), na jejichž dno jsme dali kolečko peč. papíru.

  2. Na těsto poklademe vrstvu oloupaných a na plátky nastrouhaných jablek, smíchaných se skořicovým cukrem a brusinkami. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň (smícháme všechny suroviny).

  3. Ze zbytku těsta radýlkem vykrajujeme trojúhelníčky a klademe je na koláčky jako chapadla. Poté vezmeme půlky jablíček zbavených slupky a jadřince a zabalíme je do těsta, uděláme oči z rozinek a hlavičku posadíme doprostřed na chapadla.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů) do zlatova, cca 20-30 minut. Necháme zcela vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!