Chlebový dort - pullitr

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

toustový chléb
tvarohovo-česneková pomazánka (tvaroh, majonéza, sůl, česnek)
eidam plátky
šunka
paštika
kyselé okurky
želatina
nálepka s názvem piva

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chléb ořízneme tak, aby tvořil kulatý tvar.

  2. Plníme každý plát volenou nádivkou - paštika, šunka, sýr, kyselé okurky, pomazánka, a vršíme na sebe do požadované velikosti. Pak celé pomažeme pomazánkou.

  3. Na pečící papír rozprostřeme plátkový sýr, po celé ploše např. většího válu, přikryjeme opět papírkem a žehličkou roztavíme tak, aby se jednotlivé plátky sýrů spojily, odpadne tak prácnější rozválení válečkem.

  4. Toustový korpus potáhneme sýrem, želatinou, přilepíme nálepku oblíbeného nápoje, ze sýru vyřízneme ucho, párátky připevníme, nastříkáme bohatě pěnu a celé potřeme želatinou, aby se výrobek leskl a neoschnul.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!